ADAM ULF

LOVE, I CAN’T CONTROL

RELEASEDATUM: 25 FEBRUARI

Adam Ulf gör comeback med känslosamma bekännelser om att längta efter kärleken – men samtidigt vara rädd för att släppa in den.

Text och musik: Adam Olofsson and Joakim Buddee. Producerad av: Adam Olofsson and Joakim Buddee.

PRESSMATERIAL

LYSSNINGSLÄNK

Adam Ulf om låten:

”Ni vet då en får ett råd av en närstående du inte är redo för att höra än? Gick igenom ett rätt klurigt relationsuppbrott för en tid sedan. Var helt uppslukad av detta, och använde all min logiska tankekraft till att försöka hantera och lösa situationen. Gick väl sådär. Min mamma sade då till mig: ”Men Adam, du kan ju inte kontrollera kärleken”. Det lät så banalt och klyschigt, men någonting slog an i mig. Där och då blev jag arg och vägrade ta till mig hennes råd. Nu, flera år senare, så sitter den frasen kvar, jag har ett annat perspektiv och ville skriva om upplevelsen.”

“Denna låt handlar om en stark längtan efter kärlek, men också om en stor rädsla kring att tappa kontrollen. Den ständiga kampen mellan dessa två krafter. Och om känslan när du möter en kärlek som inte bara utmanar din världsbild, utan som totalt krossar och bygger upp den till någonting nytt.”

“Love, I Can’t Control” är en känslosam poplåt som genom en modern produktion långsamt bygger upp till en explosion av synthar, körer och episka trummor (som högst troligen kommer att träffa dig rakt in i bröstet). Med sina texter ville Adam ta lyssnaren med på en resa genom frid, hopp, melankoli, sorg och förakt – i ett försök att fånga den inre kamp som tenderar att uppstå genom att både frukta och längta efter kärlek.  Detta är den första singeln från hans kommande EP som är schemalagd att släppas senare i år.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Ruben Ångqvist, presskontakt för Adam Ulf
ruben@itiswhatitis.se
+46 70 649 76 71

Om Adam Ulf:

Adam Ulf är soloprojektet för sångaren, låtskrivaren och producenten Adam Olofsson – vilken utgör en plats för honom att leva ut de känslor och ambitioner han har för sitt skapade. Utan kompromisser, utan filter. Till vardags arbetar han som låtskrivare, där han samarbetat med några av de största artisterna på den Koreanska och Japanska marknaden. Han är även en av bandmedlemmarna i den svenska pop-trion “Vibefabriken” – som för sin debut och uppföljande singel redan har landat flera stora placeringar på Spotify.

 

PRESSMEDDELANDE FRÅN ADAM ULF.

Copyright © 2022 it is what it is, All rights reserved.