AXLING

SILVERTÅRAR

RELEASEDATUM: 23 SEPTEMBER

Axling är tillbaka med singeln Silvertårar – i sitt mest känslomässiga jag får vi lyssna på artistens nakna reflektioner om män, normer och skadliga beteenden; men också kärlek och förlåtelse. Låten är tagen från den kommande EP:n “Vemod, hopp och drömmar” som släpps senare i höst.

PRESSMATERIAL

LYSSNA NU

Axling om låten:

Jag kände mig helt tom en sen kväll när jag kom hem från jobbet. Det hade varit en riktigt tung dag och en incident som påverkade mig psykiskt. Jag jobbar med ungdomar och ibland är det svårt att hitta balansen mellan att bry sig och samtidigt inte bli för involverad känslomässigt så att en själv inte tappar fotfästet. Jag gick ner till min hemmastudio och började skriva grunden på Silvertårar.

För mig handlar den om att rannsaka sina egna och andras handlingar. Jag började ifrågasätta hur jag som identifierar mig som man har levt mitt liv. Hur mycket har jag blivit påverkad av normen om hur en man ”ska” bete sig? Hur var jag själv som barn och vilka faktorer har påverkat mig? Hur har jag behandlat andra och framförallt vad kan jag göra för att visa en annan bild av manlighet? Strävan efter att bli en mer förstående och kärleksfull människa tror jag kräver en djup förståelse för förlåtelse. När vi är redo att förlåta oss själva är vi också redo att förlåta andra. Det är då medmänsklighet blir som vackrast. När våra silvertårar blir till guld.

Joakim “Axling” är tillbaka med “Silvertårar”. Bland energiska trummor och riviga gitarrer hittar vi artisten i sitt mest känslomässiga jag, med personliga texter om hur människan har för liten tid här på jorden för att inte ta tillvara på möjligheten att genomföra handlingar av kärlek. När vi tittar tillbaka på de vi var förut, vad vill vi minnas då? Låten är tagen från den kommande EP:n “Vemod, hopp och drömmar” som har producerats tillsammans med låtskrivaren “Philip Strand” (som bland annat jobbat med Icona Pop och Irlands ESC-bidrag 2021). Detta blir den andra singeln utav de sex låtarna som väntas på EP:n senare i höst.

“Axling” debuterade som soloartist 2019 med singeln “Ser dig” som snabbt klättrade upp på plats 37 på “Viral 50 i Sverige” på Spotify. Med en gedigen bakgrund från Sveriges post/hardcore-scen med bandet Intohimo, via elektro/pop-vågen som medlem i Ember Island sedan 2013, blev soloprojektet ett naturligt steg för Joakim. Som sedan dess fått öppna för namn som “Timo Räisinen” och spela på festivaler som “Live at Heart”.

För mer information och intervjuförfrågningar – vänligen kontakta:

Martin Ringstrand, Presskontakt för Axling
martin@paret.life
+46 70 896 52 58

Om Axling:

Med mer än 10 års erfarenhet av turnerande och låtskrivande har Joakim spelat i USA, större delar av Europa och Shanghai med sina band. Redan 2006 fick han ta emot priset ”bästa osignade akt” på Manifestgalan med Intohimo. 2015 släpptes Ember Islands version av ”Where Are Ü Now” i det officiella remix-paketet av låten med Jack Ü (Diplo och Skrillex) och Justin Bieber. 2016 nominerades Ember Island till årets nykomling i Denniz Pop awards.

Skriven av

Joakim Axling • Philip Strand

Producerad av

Philip Strand • Joakim Axling

Copyright © 2022 it is what it is, All rights reserved.