RUBEN FJELLNER – TSIENGELE

RELEASEDATUM: 11 FEBRUARI

Den klassiska pianisten Ruben Fjellner är tillbaka med singeln “Tsiengele” – ett känslosamt stycke om att brottas med både stress och vinterdepp i ett fruset landskap.

Musik: Ruben Fjellner. Producerad av: Ruben Fjellner

PRESSMATERIAL

LYSSNINGSLÄNK

Ruben Fjellner om låten:

“Tanken var egentligen att den här låten skulle bli lite mer glad och hoppfull. Min inspiration fick jag först av en frusen sjö bara några hundra meter från där jag bor. Det sydsamiska namnet för januari (Tsiengele) ploppade upp i mitt huvud direkt. Ordet har en betydelse som relaterar till det klanglika ljud som is kan ha, vilket jag verkligen tog fasta vid under processens gång.”

“Men låt oss prata om elefanten i rummet. Jag släpper en låt som heter januari nästan halvvägs in i februari. Den här tiden som följer både jul och nyår har alltid fått mig att känna mig lite mer stressad (och deprimerad). Stycket har därför två ganska skilda meningar för mig. Januari är en sjukt vacker månad, men samtidigt väldigt utmanande. Tsiengele går lite i samma spår – båda avslutas åtminstone på väldigt positiva toner.”

Ruben Fjellner tar oss med på en emotionell resa genom mörkret, skönheten och den kristallklara kyla som hör vintern till. Tsiengele är det sydsamiska namnet på januari, som betyder “isklangstiden” – vilket återspeglas i både mix och komposition. På ett personligt plan ville kompositören även skildra den emotionella stress som ofta uppstår för honom i efterdyningarna av jul och nyår. Januari är både fridfull och kaotisk – så är även “Tsiengele”

Den Umeåbaserade kompositören Ruben Fjellner debuterade hösten 2021 och hans musik har redan spelats över 2,5 miljoner gånger på Spotify. Låtarna handlar oftast om hans känslor, men även om staden och det landskap han bor i – med namn som “Broparken”, “Måne över Nydalasjön” och “Vindelälven”. Den nya singeln “Tsiengele” släpps på det nederländska skivbolaget “Andante Piano” – som specialiserar sig på klassisk pianomusik.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Ruben Ångqvist (Ruben Fjellner)
ruben@itiswhatitis.se
+46 70 649 76 71

Om Ruben Fjellner:

Ruben Fjellner är en producent och kompositör från Umeå. Uppväxt med en musiker till far, utvecklade Ruben snabbt ett öra för musik. Hans första debut som artist gjordes 2015 som medlem i bandet “Regimen” – med den guldsäljande kioskvältaren “Bira Bärs” och över 13 miljoner spelningar på Spotify. Det var inte långt efter detta som han utvecklade en stark kärlek till att spela piano. Hans neoklassiska projekt handlar om att dela med sig av musikaliska idéer och improvisationer med omvärlden. En samling av tankar, icke-tankar och insikter.

PRESSMEDDELANDE FRÅN RUBEN FJELLNER.

Copyright © 2022 Andante Piano and it is what it is, All rights reserved.