AXLING

SOMMARVIND

RELEASEDATUM: 19 AUGUSTI

Den 19 augusti släpper Axling den första singeln från sin kommande EP “Vemod, hopp och drömmar” – Sommarvind är en genuin kärleksförklaring till livet men också ett nostalgiskt minnesbrev till alla drömmar och ambitioner som fått hamna i skymundan bland vardagens alla bekymmer.

PRESSMATERIAL

LYSSNA NU

Axling om låten:

Många av er kan säkert känna igen er i den ständiga press som ställs på oss som individer att få ihop vardagslivet efter alla dess normer. Jag brottades själv med detta ganska parallelt med att mina musikdrömmar sakta men säkert väcktes till liv igen. Jag började känna en stor frustration över att jag kände mer sorg än glädje över att dessa var tillbaka. Att återuppleva känslor och stunder från förr blev därför en naturlig tillflykt för mig, att få skriva musik, att få spela in musik, men framförallt att få spela inför publik. Det är svårt att välja mellan diamanter och guld – men varför måste vi välja? Enligt mig går det att kombinera båda. Sommarvind är en metafor för just detta. Hur det som var blir en tillflykt från det som är. Att våga växa som människa men samtidigt hålla hårt i de som är närmast. Att våga drömma om sina ambitioner trots alla måsten, normer och förväntningar.

Joakim “Axling” är tillbaka med singeln “Sommarvind” – som blir den första singeln från den kommande EPn “Vemod, hopp och drömmar” på sex låtar, som han beskriver som de mest personliga han någonsin skrivit; en känslomässig käftsmäll. Tänk dig en blandning av Thomas Stenström, Kent och Melodifestivalen. Där har du Axlings nya sound. Låten har producerats av låtskrivaren “Philip Strand” som bland annat jobbat tillsammans med Icona Pop och Irlands bidrag till ESC år 2021 (“Maps” av “Lesley Roy”). Låten gästas även på piano av den klassiska kompositören “Ruben Fjellner” från Umeå, som annars är medlem i det svenska bandet “Regimen” med partyhits som “Bira Bärs”.

“Axling” debuterade som soloartist 2019 med singeln “Ser dig” som snabbt klättrade upp på plats 37 på “Viral 50 i Sverige” på Spotify. Med en gedigen bakgrund från Sveriges post/hardcore-scen med bandet Intohimo, via elektro/pop-vågen som medlem i Ember Island sedan 2013, blev soloprojektet ett naturligt steg för Joakim. Som sedan dess fått öppna för namn som “Timo Räisinen” och spela på festivaler som “Live at Heart”.

För mer information och intervjuförfrågningar – vänligen kontakta:

Martin Ringstrand, Presskontakt för Axling
martin@paret.life
+46 70 896 52 58

Om Axling:

Med mer än 10 års erfarenhet av turnerande och låtskrivande har Joakim spelat i USA, större delar av Europa och Shanghai med sina band. Redan 2006 fick han ta emot priset ”bästa osignade akt” på Manifestgalan med Intohimo. 2015 släpptes Ember Islands version av ”Where Are Ü Now” i det officiella remix-paketet av låten med Jack Ü (Diplo och Skrillex) och Justin Bieber. 2016 nominerades Ember Island till årets nykomling i Denniz Pop awards.

EPn “Vemod, hopp och drömmar” släpps den 25 november.

Skriven av

Joakim Axling • Philip Strand • Ruben Fjellner

Producerad av

Philip Strand • Joakim Axling • Ruben Fjellner

Copyright © 2022 it is what it is, All rights reserved.