BLÄCK

SAUVAGE

RELEASEDATUM: 4 MARS

Bläck sjunger om dysfunktionella sociala relationer i låten “Sauvage” – den tredje singeln från hans kommande EP.

Text och musik: Oliver Berger och Tobias Andrén. Producerad av: Oliver Berger och Tobias Andrén

PRESSMATERIAL

LYSSNINGSLÄNK

Bläck om låten:

“Sauvage handlar om den smärta som åsamkas av upplevelsen av en dysfunktionell social relation. Det är enkelt att hamna i skuggan av det förflutna, fastna i tankar om varför saker inte funkade och vad som faktiskt funkade, framtiden blir på ett sätt förankrad i det förflutna. Jag ville beskriva den desperata viljan att släppa taget, och hur detta ofta kan vara så obarmhärtigt svårt att realisera.”

“Personligen är låten en musikalisk beskrivning av vissa emotionella skuggor som jag kan falla in i när jag tänker på vissa personer. Det är lätt att romantisera om det förgångna, svårare att se det för vad det är.”

I stark kontrast till den lättsamma atmosfären i Bläcks senaste singel “Himlavalv” – tar “Sauvage” en dystopisk vändning. Omslukad av ett mörkt drivigt beat i kombination med raspiga vocals och explosiva, atmosfäriska refränger i en fusion av Hip-Hop, R&B och Pop.

Artistkonceptet Bläck utgör en plats för Oliver Berger att uttrycka sig med ärliga och poetiska texter. Känslomässigt och tillgängligt för alla, i en fusion av de genres som står till grund för hans inspiration. Själv beskriver Oliver projektet som “en känsla av att existera i en värld av melankoli och abstraktion, i motsats till det mer enkla och direkta”.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Ruben Ångqvist, presskontakt för Bläck
ruben@itiswhatitis.se
+46 70 649 76 71

Om Bläck:

Bläck är soloprojektet av sångaren och musikern Oliver Berger – annars känd som den ena halvan av duon Regimen, som har streamat över 13 miljoner gånger på Spotify. Han ses ofta samarbetandes med etablerade musiker och producenter som Didrick, Isle of You och Danshövding.

Sauvage släpps den 4 mars genom indiebolaget it is what it is.

 

PRESSMEDDELANDE FRÅN BLÄCK.

Copyright © 2022 it is what it is, All rights reserved.