DU SA (DET KANSKE VAR FULT)

RELEASEDATUM: 28 JANUARI

Den svenska poptrion Vibefabriken gör en kraftfull återkomst med nostalgiska texter om att vara den sista som drar vidare till storstaden.

Text och musik: Hanna Melander, Adam Olofsson och Viktoria Söderholm. Producerad av: Hanna Melander, Adam Olofsson och Viktoria Söderholm

PRESSMATERIAL

LYSSNINGSLÄNK

Vibefabriken om låten:

“Denna låt är inspirerad av alla småstäder vi bott i under vår uppväxt. Vi trodde att vi älskade en stad, men när alla människor vi brydde oss om flyttade därifrån kändes allting plötsligt lite fulare. Vi trodde att vi hatade en stad, men när vi drog därifrån hade vi ingenting kvar. För det som får oss att känna kärlek är inte byggnader, gator, torg eller bussar. Det är upplevelserna, människorna, minnena och erfarenheterna vi knyter an till dessa platser. Det är allt det fina som får oss att känna oss hemma i det fula. X antal år senare har vi kanske äntligen hittat hem, och kanske är detta en bidragande faktor till det att vi inte längre bor utspridda över hela landet.”

“Du sa (det kanske var fult)” är en nostalgisk låt som omfamnar lyssnaren i en svängig mix av luftiga gitarrer och moderna elektroniska element. Texten handlar om att brottas med att vara den enda bland sina vänner som valt att stanna kvar i en stad. Trots att en älskar staden för vad den är; kan det snabbt visa sig att den kärleken egentligen handlade om de människor en valde att omge sig med.

Bandets tre medlemmar träffades på en musikproduktionsutbildning i Växjö. Under tre års tid fick de lära sig allt om frekvenser och dammiga mikrofoner. Hälften glömdes efter en kvart, hälsar Adam. En sen höstkväll skapades en gruppchatt som (på skämt) döptes till Vibefabriken. Resten är historia. Debutsingeln “Allmänt sunt förnuft” plockades snabbt upp på “New Music Friday Sweden” och “På repeat” av Spotify. I väntan på sommaren är de nu tillbaka med “Du sa (det kanske var fult)” som blir den andra singeln från deras kommande EP.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Ruben Ångqvist, Presskontakt för Vibefabriken
ruben@itiswhatitis.se
+46 70 649 76 71

Om Vibefabriken:

Vibefabriken består av Hanna Melander, Adam Olofsson och Viktoria Söderholm. Hanna har med sitt soloprojekt “Hanna Mel” samarbetat med den internationellt etablerade artisten Initial Talk och DJ:n Sem Thomasson. Adam jobbar till vardags som låtskrivare för Tonefish Music och jobbar med några av de största akterna på den Japanska och Koreanska marknaden. Viktoria driver ett soloprojekt under namnet “Prefekt” som har flera miljoner streams på Spotify.