SOMMARTID, ÅH NEJ

RELEASEDATUM: 25 MARS

Stress. Press. Sommarfest. Poptrion Vibefabriken är tillbaka med “Sommartid, åh nej” – en sorgedikt till sommaren och alla de yttre krav den för med sig.

Text och musik: Hanna Melander, Adam Olofsson och Viktoria Söderholm. Producerad av: Hanna Melander, Adam Olofsson och Viktoria Söderholm

PRESSMATERIAL

LYSSNINGSLÄNK

Vibefabriken om låten:

“Sommartid, åh nej” föddes för snart ett år sedan när Hanna satt i Örnsköldsvik i ett zoomsamtal med resten av bandet och beklagade sig över att solen hade slutat gå ner vilket gjorde att hon fick insomnia. Och inte blev det bättre av att vi precis hade ställt om klockorna till sommartid. Viktoria skrattade till, “haha åh vi borde göra en låt som går typ sommartider nej nej istället för sommartider hej hej”. Efter många långa funderingar över hur pressen av att må bra när det går mot ljusare tider fick oss att känna, skev vi tillslut “Sommartid, åh nej”. En bitterljuv, nostalgiskt och rå historia som får oss att tänka tillbaka till mellanstadieskolavslutningar då livet kändes lite enklare.

En sorgedikt till sommaren – så går tematiken för Vibefabrikens nya singel. Genom berättande texter och en modern ljudbild återger bandet hur det känns att brottas med yttre press att vara både glad och fin under årets varmare månader, medans ens egen deppighet och brist på sömn får en att bara vilja tyna bort.

Bandets tre medlemmar träffades på en musikproduktionsutbildning i Växjö. Under tre års tid fick de lära sig allt om frekvenser och dammiga mikrofoner. Hälften glömdes efter en kvart, hälsar Adam. En sen höstkväll skapades en gruppchatt som (på skämt) döptes till Vibefabriken. Resten är historia. Singlarna “Allmänt sunt förnuft” och “Du sa (det kanske var fult)” plockades snabbt upp på bland annat “New Music Friday Sweden” och “På repeat” av Spotify. I takt med att våren nalkas våren är de nu tillbaka med “Sommartid, åh nej” som blir den tredje singeln från deras kommande EP.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Ruben Ångqvist, Presskontakt för Vibefabriken
ruben@itiswhatitis.se
+46 70 649 76 71

Om Vibefabriken:

Vibefabriken består av Hanna Melander, Adam Olofsson och Viktoria Söderholm. Hanna har med sitt soloprojekt “Hanna Mel” samarbetat med den internationellt etablerade artisten Initial Talk och DJ:n Sem Thomasson. Adam jobbar till vardags som låtskrivare för Tonefish Music och jobbar med några av de största akterna på den Japanska och Koreanska marknaden. Viktoria driver ett soloprojekt under namnet “Prefekt” som har flera miljoner streams på Spotify.

PRESSMEDDELANDE FRÅN VIBEFABRIKEN.

Copyright © 2022 it is what it is, All rights reserved.